tirsdag 23. november 2010

CD-cover

Tellusalie


The xx


Vi har hatt i oppgåve å lage CD-cover dei to siste vekene. Eg valgte to band som eg liker godt, Tellusalie og The xx, fra to ulike sjangre.
Eg ville lage eit enkelt og minimalistisk cover til The xx, som stod i stil til deira sparsommelige musikk med tanke på instrumentbruk. Derfra kom ideen om et cover som ein konvolutt, med tekstane inni som brev. Eg fekk med ein luftballong som skulle symbolisere ei reise, og at den stemningsfulle musikken deira kan løfte deg opp frå ein grå kvardag. Tellusalie sitt cover fekk ei ku på seg. Munnspel og orgelmusikken deira gir meg landlige assosiasjonar, og det var her ideen om ei ku kom fra. Teknikken er mix av foto og teikning. Vi jobba med tilbakemedlingar i grupper underveis i prossessen, der gruppa skulle velgte kva skisser vi skulle jobbe med, og kva som skulle bli resultatet. 

3 kommentarer:

 1. Fine cover. Når eg kommer med mitt debut album skal du få lage coveret:)

  SvarSlett
 2. Åhå for et fint resultat! Om bandene ikke kontakter deg nå for fremtidig designoppdrag, så forstår jeg ingenting. Albert gleder jeg meg inderlig til, historien bør bli klar før jul! Munnspillkonert med høytlesning i pausene for å ringe julen (romjulen..) inn?

  SvarSlett
 3. Haha, gleder meg til album! Takk, då skal det bli kult cover ;-)

  Takk Hanne! Tellusalie har eg jo faktisk sendt melding til på MySpace ein gang, så de bør huske meg :-P

  Albert var feil, meinte Alfred, men no blir det heller Artur. Eg er i full gang med skissing, så det skal bli ferdig til jul!

  SvarSlett